Genua v.s. Arbo, kwestie van onderhoud en investering

Genua en onderhoudOp het nieuws het verschrikkelijke bericht dat in Genua doden zijn gevallen bij het instorten van een hangbrug. Jarenlang achterstallig onderhoud levert nu het resultaat dat tientallen mensenlevens zijn verwoest. Weinig of zelfs geen investering door de gemeente van Genua en overheid blijken een grote impact te hebben op de inwoners van deze prachtige stad aan de kust van Italië.

Investeren in Arbo

Waarom nu een bericht over het instorten van een brug in Genua? Feitelijke kan je dezelfde vergelijking maken met hoe wij in het dagelijks leven onze werkzaamheden uitvoeren. Om te zorgen dat je bedrijf niet “instort” moet gezorgd worden dat de “brug” van alle werkzaamheden, je personeel dus, niet in elkaar zakt.

Het blijft een goede zaak om in je personeel te investeren. Hoe is een werkplek ingericht, hoe ga je met het verzuimbeleid om en hoe kan je je werknemers mentaal stimuleren? Preventie levert op langere termijn altijd meer op dan je denkt. Als voorkomen kan worden dat personeel niet uitvalt met klachten, dan is de eerste brug gelegd en is het eerste geld verdiend.